فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 10 (پیاپی 57، دی 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحات 783-784
  • سجاد برزویی سیله، علی شبستانی منفرد*، سعید عابدیان کناری صفحات 785-792
    زمینه و هدف
    پرتوزایی طبیعی سال هاست مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. معمولا سطح پرتوگیری انسان از منابع مختلف طبیعی حدود 5/2 میلی سیورت در سال است. این میزان در برخی از مناطق دنیا، بسیار بیشتر است. رامسر یکی از مهم ترین این نقاط است که دارای بیشترین سطح پرتوزایی طبیعی در مناطق مسکونی تمام زمین است. بر طبق گزارش سال 2000 میلادی UNSCEAR رامسر دارای حداکثر 260 و میانگین 2/10 میلی سیورت در سال است. در این مطالعه علاوه بر دوزیمتری مجدد ناحیه و اندازه گیری برخی از فاکتورهای خونی، ارتباط آن ها با سطح پرتوزایی محل سکونت افراد مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از اردیبهشت تا تیر ماه سال 1390، روی 60 نفر از ساکنین مناطق با پرتوزایی بالا و مناطق با پرتوزایی عادی رامسر به صورت تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد پس از دوزیمتری منازل آن ها و تکمیل پرسش نامه طراحی شده، نمونه خون آن ها در شرایط استریل به آزمایشگاه انتقال یافته و تعداد گلبول های قرمز، سفید و پلاکت ها و زیر گروه های گلبول های سفید شمارش شد. نتایج به دست آمده با آزمون t مستقل مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه تاییدکننده مطالعات قبل که نشان دهنده پرتوگیری بالا به ویژه در ساکنین طالش محله رامسر بود شمارش لنفوسیت ها و سایر سلول ها در این افراد به تفکیک جنس، در مقایسه با منطقه عادی، تفاوت معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    علیرغم دوز موثر دریافتی بالا، اثرات تحریکی بر شمارش سلول های خونی ساکنین آن مناطق دیده نشد و به نظر می رسد الگوی تغییرات تعداد سلول های این افراد، با شرایط محل زندگی آن ها سازگار شده باشد.
    کلیدواژگان: رامسر، ایران، پرتوزایی طبیعی، لنفوسیت های خون محیطی
  • الهام کاظمیان، احمدرضا درستی مطلق*، گیتی ستوده، محمدرضا اشراقیان، سمانه انصاری صفحات 793-806
    زمینه و هدف
    در تعدادی از مطالعات گذشته بر نقش تغذیه در ابتلا به پرفشاری خون بارداری اشاره شده است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دریافت انرژی و مواد مغذی دریافتی در زنان مبتلا به پرفشاری خون بارداری با زنان باردار سالم بود.
    مواد و روش ها
    بررسی حاضر یک مطالعه مورد شاهدی بود که بر روی 113 فرد مبتلا به پرفشاری خون بارداری و 150 فرد باردار سالم در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سال های90-1389 انجام گرفت. پرسش نامه عمومی برای کلیه افراد تکمیل گردید و از پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی برای بررسی رژیم غذایی افراد استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی و متغیرهای کمی به ترتیب از آزمون مجذور کای و t مستقل استفاده گردید. در انتها آزمون رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط دریافت انرژی و مواد مغذی با ابتلا به پرفشاری خون بارداری مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش دریافت انرژی (59/1-19/1: CI 95%; 38/1= OR)، اسیدهای چرب تک غیر اشباع (71/1-06/1: CI 95%; 35/1= OR) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (64/1-01/1: CI %95; 28/1= OR) و کاهش دریافت ویتامین C (94/0-82/0: CI %95; 88/0= OR)، پتاسیم (71/0-29/0: CI 95%; 45/0= OR) و منیزیم (84/0-49/0: CI %95; 64/0= OR) خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه فوق نشان می دهد که افزایش در دریافت انرژی، اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع و کاهش در دریافت ویتامین C، پتاسیم و منیزیم باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون بارداری می شود.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون بارداری، وضعیت تغذیه، زنان
  • سید حسین سیادتیان*، امیر قمرانی صفحات 807-818
    زمینه و هدف
    فقدان لذتجویی یکی از مهم ترین علایم شایع در اختلالات افسردگی و اسکیزوفرنیا می باشد از این رو بررسی روایی و پایایی مقیاس فقدان لذتجویی هدف پژوهش حاضر بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی با هدف اعتباریابی می باشد. تعداد 209 نفر(65 پسر و 144 دختر) از دانشجویان دانشگاه اصفهان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای بررسی روایی مقیاس فقدان لذتجویی از روش های روایی محتوا، همبستگی گویه ها با نمره کل (تحلیل مواد)، همبستگی خرده آزمون ها با نمره کل و تحلیل عوامل و به منظور بررسی پایایی مقیاس از روش های آلفای کرونباخ و پایایی تنصیفی استفاده شد
    یافته ها
    میانگین سنی گروه نمونه 47/20 سال و انحراف معیار آن 16/1 بود. دختران 9/68% و پسران 1/31% از شرکت کنندگان را تشکیل دادند. تحلیل عاملی مقیاس حکایت از وجود چهار عامل عمومی شامل؛ آشامیدن و خوراک، تعاملات اجتماعی، تجربیات حسی و سرگرمی و تفریح داشت. در مجموع این چهار عامل 09/69% از واریانس کل سوالات را تبیین کردند. ضرایب همبستگی گویه ها با نمره کل در تمام موارد معنی دار و بین 40/0 تا77/0 متغیر بود. ضریب همبستگی خرده مقیاس ها با نمره کل، برای خرده مقیاس آشامیدن و خوراک72/0، خرده مقیاس تعاملات اجتماعی 82/0، خرده مقیاس تجربیات حسی 89/0و سرگرمی و تفریح 68/0 برآورد گردید (001/0= p). علاوه براین، پایایی مقیاس با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس و خرده مقیاس ها بین 59/0 تا 86/0 به دست آمد. ضریب پایایی تنصیفی مقیاس 86/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مقیاس فقدان لذتجویی از خصوصیات روان سنجی رضایت بخشی برای استفاده در دانشجویان دانشگاه اصفهان برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: لذتجویی، مقیاس، فقدان لذتجویی، روایی، پایایی، دانشجویان، دانشگاه اصفهان، Snaith- Hamilton
  • لیلا ریاحی، عبدالوهاب باغبانیان، حامد فتاحی صفحات 819-830
    زمینه و هدف
    بررسی ها نشان می دهند که بیمارستان ها می توانند از طریق بهبود وضعیت سه متغیر «سازگاری استراتژیک»، «کار با ارزش» و «درگیری شغلی»، بستر لازم را برای جلب مشارکت کارکنان در راستای دستیابی به اهداف سازمان آماده سازند. این مطالعه با هدف بررسی میزان سه متغیر مذکور در بیمارستان هاشمی نژاد شهر تهران طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد مطالعه شامل 424 نفر از طبقات شغلی پرستاری، اداری- مالی، پشتیبانی و پیراپزشکی بیمارستان هاشمی نژاد تهران بود که از این تعداد حجم نمونه ای معادل 202 نفر انتخاب شد. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و متناسب با تعداد جمعیت در هر طبقه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل جداول مقایسه ای و تطبیقی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 172 نفر از کارکنان در این پژوهش مشارکت داشتند. بر اساس یافته ها، میانگین و انحراف معیار نمرات سازگاری استراتژیک 47/4±90/31 از 40، کار با ارزش 77/4 ±42/32 از 40 و همچنین، میانگین و انحراف معیار نمرات درگیری شغلی 34/7±19/54 از 70 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    سه متغیر مورد مطالعه وضعیت نسبتا مطلوبی را نشان می دهند. مدیریت مبتنی بر هدف، تخصیص پست ها و مشاغل سازمانی برحسب نوع تخصص و تجارب کارکنان، توجه به نیازهای مادی و معنوی آنان و این که به کارکنان اجازه داده شود تا بر فرایند کار خویش نظارت داشته باشند نقش به سزایی در توسعه قابلیت های کارکنان حوزه منابع انسانی و بهبود وضعیت متغیرهای فوق ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سازگاری استراتژیک، کار با ارزش، درگیری شغلی (مشارکت کارکنان)، بیمارستان
  • محمدتقی قانعیان، محبوبه دهواری، نسیمه جورابی یزدی، محبوبه موتاب*، بهزاد جمشیدی صفحات 831-842
    زمینه و هدف
    رنگ ها موادی با ساختار پیچیده بوده که در نتیجه مراحل تکمیل نساجی نظیر رنگرزی و چاپ به محیط زیست وارد می شوند. رنگ راکتیو آبی 19 در حال حاضر در صنایع نساجی داخل کشور کاربرد بسیار گسترده ای دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی کارایی پودر گل گیاه تلخه به عنوان جاذب طبیعی در حذف رنگ راکتیو آبی 19 از فاضلاب سنتتیک نساجی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در شرایط آزمایشگاهی انجام شده است. در این تحقیق، تاثیر جرم جاذب، زمان تماس، pH و غلظت های مختلف رنگ راکتیو آبی 19 بر کارایی فرآیند جذب رنگ بررسی شده و در نهایت میزان مطابقت داده ها با ایزوترم های Freundlich و Langmuir و همچنین سینتیک های شبه درجه اول و شبه درجه دوم تعیین گردید. جهت تحلیل داده ها از رگرسیون خطی و پارامتر R2 استفاده گردید.
    یافته ها
    مطابق با نتایج بدست آمده، افزایش جرم جاذب از 2/0 به 6/0 گرم در 100 میلی لیتر در غلظت های 10 و 25 میلی گرم در لیتر رنگ به ترتیب منجر به افزایش راندمان جذب از 77% به 88% و از 72% به 82% گردید. ظرفیت جذب با افزایش pH اولیه محلول از 4 به 10 برای غلظت های 10 و 25 میلی گرم بر لیتر به ترتیب از 28/0 به 64/1 میلی گرم بر گرم و از 3/2 به 945/3 میلی گرم بر گرم رسیده است. داده های به دست آمده نشان دهنده افزایش راندمان حذف با افزایش زمان تماس و کاهش راندمان حذف با افزایش غلظت اولیه رنگ می باشد. مطابق با نتایج بدست آمده، ایزوترم Langmuir تطابق بهتری با داده های جذب داشت. مدل سینتیکی شبه درجه دوم، تطابق بهتری با داده های آزمایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از مناسب بودن پودر گل گیاه تلخه به عنوان جاذب طبیعی در حذف رنگ می باشد.
    کلیدواژگان: رنگ راکتیو آبی 19، جاذب طبیعی، پودر گل گیاه تلخه، جذب سطحی، فاضلاب نساجی
  • فاطمه حسینی، طیبه فصیحی هرندی*، مجید کاظمی، محسن رضاییان، رضا حسینی صفحات 843-854
    زمینه و هدف
    پرستاران از جمله افرادی هستند که در معرض بی خوابی قرار دارند و الگوی نامنظم خواب و بیداری در آن ها باعث کاهش کمیت و کیفیت خواب و کاهش عملکرد حرفه ای می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط کیفیت خواب و سلامت عمومی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی روی 388 پرستار شاغل انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، سلامت عمومی ((General Health Questionnaire -28، و نمایه کیفیت خواب پیتسبورگ (Pittsburgh Sleep Quality Index) استفاده شد. داده ها با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کیفیت خواب پرستاران با افزایش سن (048/0= p)، جنس زن (002/0= p) و افزایش تعداد شب کاری (015/0= p)، کاهش می یابد. بین سلامت عمومی و کیفیت خواب افراد ارتباط مستقیم وجود داشت (00007/0 = p). مردان سلامت عمومی بهتری نسبت به زنان داشتند (048/0= p). با افزایش تعداد شبکاری، سلامت عمومی پرستاران کاهش نشان داد (023/0= p). بررسی چهار حیطه سلامت عمومی نشان داد که 1/53% دارای اضطراب هستند. با افزایش تعداد شبکاری (023/0= p)، کاهش کیفیت خواب (00001/0= p)، جنسیت زن (0037/0= p) اضطراب پرستاران افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    توجه به عوامل فردی و شغلی مانند: سن، جنس و تعداد شب کاری در تنظیم شیفت های کاری به بهبود کیفیت خواب، سلامت عمومی پرستاران و ارتقاء خدمات ارائه شده به بیماران منجر می شود.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، سلامت عمومی، پرستار
  • ناهید قنبرزاده، محمد نجفی سمنانی*، علی نجفی سمنانی، فاطمه نجفی سمنانی صفحات 855-862
    زمینه و هدف
    اکسی توسین با هدف القا و یا تقویت زایمان یکی از شایع ترین داروهای مورد استفاده در مامایی است. مطالعات اخیر نشان می دهند که اکسی توسین در بیش از 50% خانم های در حال زایمان استفاده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر روش های درمانی اکسی توسین با دوزهای کم و زیاد بر پیامدهای زایمانی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور روی 120 زن حامله که اندیکاسیون القای زایمان داشتند انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 60 نفره با دوز بالا (6 میلی واحد در دقیقه) و دوز پایین (5/2 میلی واحد در دقیقه) جهت القای زایمان تقسیم شدند. دو گروه از لحاظ زمان زایمان، نوع زایمان و پیامد آن بر روی مادر و نوزاد و همچنین، میزان رضایت مادران از روند زایمانی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای مقایسه دو گروه در متغیرهای کمی از آزمون t مستقل و در متغیرهای کیفی از آزمون مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار مدت زمان مرحله اول زایمان در گروه با دوز کم 57/61 ± 21/189 دقیقه و در گروه با دوز بالا 53/38 ± 72/125 دقیقه بود (001/0> p). همچنین، میزان رضایت زنان از روند زایمان در گروه با دوز بالا بیشتر از گروه با دوز پایین بود. به طوری که 37 نفر (7/61%) در گروه با دوز بالا در مقابل 17 نفر (3/28%) در گروه با دوز پایین از روند زایمان راضی بودند (002/0= p).
    نتیجه گیری
    در مجموع با توجه به این که در حال حاضر در حیطه مامایی تمایل زیادی به کاهش زمان زایمان و به دنبال آن کاهش موارد سزارین وجود دارد و با توجه به نتایج مطالعه حاضر و مقایسه با مطالعات قبلی به نظر می رسد روش تجویز اکسی توسین با دوز بالا می تواند باعث کوتاه شدن مدت زایمان و مدت فاز فعال شود بدون آن که اثرات منفی بر نوزاد داشته باشد.
    کلیدواژگان: القای زایمانی، اکسی توسین، دوز، پیامد زایمان
  • مجتبی ایزدی *، محمدتقی گودرزی، شهرام سهیلی، حسین دوعلی صفحات 863-870
    زمینه و هدف
    شواهد علمی نشان می دهند که چاقی و دیابت نوع 2 با التهاب سیستمیک همراه است. در مطالعه حاضر، پاسخ آدیپونکتین و حساسیت انسولین به آزمون ورزشی کوتاه مدت در بیماران دیابتی نوع 2 ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، سطوح ناشتایی آدیپونکتین، گلوکز، حساسیت انسولین، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین پرچگال در گروهی از مردان بزرگسال دیابتی (15= n، 34/5±50/42 سال) و غیر دیابتی (15= n، 26/4±33/41 سال) مقایسه شده، و پاسخ آن ها به یک جلسه ورزش کوتاه مدت در گروه دیابتی اندازه گیری شد. از آزمون آماری تی جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بیماران دیابتی از سطوح پایه آدیپونکتین (48/0±33/5 در مقابل 83/0±58/10) و حساسیت انسولین (01/0±48/0 در مقابل 02/0± 66/0) پایین تر و گلوکز (19±33/242 در مقابل 5±28/97)، انسولین (53/0±52/8 در مقابل 48/0±14/6) و کلسترول (11±16/203 در مقابل 19±65/135) بالاتری نسبت به غیر دیابتی ها برخوردار بودند. آزمون ورزشی به افزایش معنی دار آدیپونکتین (48/0±33/5 در مقابل 67/0±33/7)، کاهش معنی دار گلوکز (19±33/242 در مقابل 21±46/217)، کاهش معنی دار نسبت های تری گلیسرید به لیپوپروتئین پر چگال (57/0±90/3 در مقابل 56/0± 57/3) و همچنین کاهش معنی دار کلسترول به لیپوپروتئین پرچگال (11/0±29/4 در مقابل 12/0±01/4) و بدون تغییر در حساسیت انسولین منجر شد.
    نتیجه گیری
    دیابتی های نوع 2 از سطوح آدیپونکتین و حساسیت انسولین پایین تری نسبت به غیر دیابتی ها برخوردارند. آزمون ورزشی کوتاه مدت در غیاب تغییر در حساسیت انسولین، سطوح آدیپونکتین سرم را در بیماران دیابتی افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، حساسیت انسولین، دیابت، ورزش آنی
|
  • M. Rezaeian Pages 783-784
  • Pages 785-792
    Background And Objective
    Natural radioactivity has been the subject of studies for many years. The mean of radiation doses of human from natural sources is about 2. 5 mSv/year، but in some regions in the world this value is many times greater than the world mean. Ramsar، a city in Iran، is one of the most important high natural background areas of the world. According to UNSCEAR 2000 report، maximum and mean of the background radiation in Ramsar are 260 and 10. 2 mSv/y، respectively. In this study، the high natural radiation effects on the peripheral blood cells of inhabitants of Ramsar was investigated.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study 60 healthy residents of HBRA (High Background Radiation Area) and OBRA (Ordinary Background Radiation Area) were randomly selected. Then، a questionnaire designated to gather confounding factors such as age، sex، pregnancy، medications، operations history، cancer and immune related diseases، was filled by interview. Radiation dose rates of their homes were measured by calibrated dosimeter. Two cc fresh peripheral blood of the participants was taken in sterile conditions and the cell count was performed by automatic hematology analyzer (sysmex kx-21، Japan).
    Results
    Although the radiation doses received by HBRA inhabitants especially Tulesh Ramsar were significantly higher than OBRA inhabitants، blood cells count between the two groups were not significantly different.
    Conclusion
    Despit the high background doses of the people of the region it is concluded that maybe the blood cell proliferation has been adapted by the living situation.
    Keywords: HBRA, OBRA, Blood Cells Lymphocytes, Ramsar
  • E. Kazemian, A.R. Dorosti- Motlagh *, G. Sotoudeh, M.R. Eshraghian, S. Ansary Pages 793-806
    Background And Objective
    Some evidence have indicated the role of nutrition in the development of hypertensive disorders of pregnancy. So، the aim of this observational study was to compare the intakes of energy and nutrients of women who developed gestational hypertension with healthy pregnant women.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed on 113 women with gestational hypertension and 150 healthy pregnant women referring to Shahid Akbarabadi Hospital of obstetrics and gynecology located in south of Tehran from January through May 2011. All subjects were interviewed for demographic information، and the dietary intakes of participants were assessed by Validated Semi-quantitative food frequency. Student’s t test and Mann-whitney U test were used to compare quantitative variables between groups and X2 test for qualitative variables. Finally logistic regression analysis was utilized to find the association of energy and nutrients intakes with gestational hypertension.
    Results
    Intakes of energy (OR=1. 38; 95% CI: 1. 19-1. 59)، mono unsaturated fatty acids (OR= 1. 35; 95% CI: 1. 06-1. 71) and poly unsaturated fatty acids (OR= 1. 28; 95% CI: 1. 01-1. 64) showed a significant positive association with developing gestational hypertension. In addition، results of the present investigation revealed a somewhat lower risk of gestational hypertension with higher intakes of vitamin C (OR= 0. 88; 95% CI: 0. 82-0. 94)، potassium (OR= 0. 45; 95% CI: 0. 29-0. 71) and magnesium (OR= 0. 64; 95% CI: 0. 49-0. 84).
    Conclusion
    This study demonstrated higher intakes of energy، mono unsaturated fatty acids and poly unsaturated fatty acids and lower intakes of vitamin C، potassium and magnesium are possible risk factors for developing gestational hypertension.
    Keywords: Gestational hypertension, Nutritional status, Women
  • S.H. Siadatian *, A.A. Ghamarani Pages 807-818
    Background And Objective
    Anhedonia is one of the most important and prevalent problems in depression and schizophrenia. Thus the aim of this study was the investigation of the validity and reliability of Snaith–Hamilton Anhedonia Scale.
    Material And Methods
    The present research is of survey type، with the aim of Validation. The participants of the study were 209 (65 males، 144 females) students of university of Isfahan who were randomly selected. Content validity، item–total correlation، subtest-total correlation، and factor analysis were used to investigate the validity of Anhedonia Scale. Alfa cronbach split- half coefficient was used to investigate the reliability of the scale. Resuls: The average age of the participants was 20 and standard deviation of the sample was 1. 16. The sample consisted of 68. 9% females and 31. 1% males. The factor analysis of the scale demostrated four general factors food/drink، social interaction، interests/past times and sensory experience. These four factos specified 69. 09% out of total variance of questions. Item – total correlation were meaningful in all cases and vary from 0. 40 to 0. 77. Subtest –total correlation were calculated at 0. 72 for food/drink، 0. 82 for social interaction، 0. 89 for sensory experience and 0. 68 for interest/past times (p<0. 001). Additionally، the reliability of the scale was obtained in item – total and substans from 59% to 86% using Alfa cronbach. The split-half cofficient of the scale was obtained at 89%.
    Conclusion
    The results showed that Anhedonia Scale enjoys psychometric satiafaction properties for the used past time in the students of University of Isfahan.
    Keywords: Snaith–Hamilton, Anhedonia, Validity, Reliability, University of Isfahan, Students.
  • L. Riahi, A.V. Baghbanian, H. Fattahi Pages 819-830
    Background And Objective
    Studies indicate that hospitals can prepare required background for participation of employees in order to achieve organizational goals through improvement of «Strategic Alignment»، «meaningful work» and «employee engagement. This study has been designed and implemented to evaluate aforementioned variables in Hasheminejad Hospital in Tehran.
    Materials And Methods
    This Research was a cross-sectional study. Population included 424 staff of nursing، administrative (human resource and finance) as well as auxiliary and paramedical، out of which a sample size of 202 was calculated. Samples were selected randomly in proportion to the number of people in each class. A questionnaire was applied to collect the data. Finally Data were analyzed using descriptive statistics including tables and comparative analysis.
    Results
    In total 172 employees participated in this study. Based on the results Mean±SD scores for the strategic alignment was 31. 90±4. 47 out of 40، meaningful work was 32. 42±4. 77 out of 40، and Mean±SD score for employee engagement was to be calculated 54. 19±7. 34 out of 70.
    Conclusion
    Three variables under study show fairly desirable results. Cooperative goal setting، jobs’ allocation in the organization in terms of staff expertise and experience، considering the financial and spiritual needs of employees and allowing them to have control over their work process play a significant role in the development capabilities of human resources and improvement of each variable.
    Keywords: Strategic alignment, Meaningful work, Employee engagement, Hospital
  • M.T. Ghaneian, M. Dehvari, N. Jourabi Yazdi, M. Mootab *, B. Jamshidi Pages 831-842
    Background And Objective
    Colors are complex structural materials، which enter into the environment due to finishing processes of textiles such as dyeing and printing. Reactive Blue 19 dye is used widely in the textile industry within the country. Therefore، we investigated the efficiency of the Russian knapweed flower powder as natural adsorbent in the removal of Reactive Blue 19 dye from synthetic textile wastewater.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed in laboratory scale. In this study، the effect of adsorbent dose، contact time، pH and different dye concentrations on efficiency of adsorption process has been studied and finally، correspondence rate of data to Langmuir and Freundlich isotherms and pseudo-first-order and pseudo-second-order adsorption kinetics were determined. For analysis of the data liner regression and R2 parameter and design of curves were used.
    Results
    According to the obtained results، increasing of adsorbent dose from 0. 2 to 0. 6 gr/100ml in concentrations of 10 and 25 mg/l RB19 led to an increase in the of removal efficiency from 77% to 88% and from 72% to 82%. Adsorption capacity by increasing of initial pH from 4 to 10 for concentrations of 10 and 25 mg/l has increased from 0. 28 to 1. 64 mg/g and from 2. 3 to 3. 945 mg/g، respectively. Obtained results showed that with the increase of contact time، removal efficiency increased and with increasing of initial dye concentration، removal efficiency decreased. According the to obtained results، Langmuir isotherm was in good concordance with the 1`data. The model of pseudo-second-order kinetic has shown better agreement with the experimental data.
    Conclusion
    The results indicated the suitability of Russian knapweed flower powder as natural adsorbent for color removal.
    Keywords: Reactive Blue 19 dye, Natural absorbent, Russian knapweed flower powder, Adsorption, Textile wastewater
  • F. Hosseini, T. Fasihi Harandi *, M. Kazemi, M. Rezaeian, R. Hosseini Pages 843-854
    Background And Objectives
    Nurses are among the people who are exposed to insomnia and irregular sleep-wake patterns; the reduced quantity and quality of sleep can have negative effects on their performance. The aim of this study was to determine the relationship between sleep quality and general health of nurses in Rafsanjan University of Medical Sciences in 2012.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 388 nurses working in Rafsanjan University of Medical Sciences. The collected data included demographic questionnaire، general health questionnaires (General Health Questionnaire -28) and sleep quality questionnaire (Pittsburgh Sleep Quality Index). Logistic regression was used to assess the general health، quality of sleep and their relationships.
    Results
    The results of this study showed that the quality of sleep of nurses declined with: increase in age (p=0. 048); being female (p=0. 002); and increase in the number of night shifts (p=0. 015). The results showed a statistically significant relationship between sleep quality and general health (p=0. 00007). General health of nurses also declined with: being female (p=0. 048) and increase in the number of night shifts (p=0. 023). Four subscales of public health (Physical، Social، Anxiety، and Depression) were also investigated. Fifty three point seven precent of nurses experienced high anxiety; among the four subscales، anxiety was the most susceptible on other factors and became higher with: increase in the number of night shifts (p=0. 023); reduced sleep quality (p=0. 00001); and being female (p=0. 037).
    Conclusion
    Attention to individual and occupational factors such as age، sex، marital status and number of night shifts can improve sleep quality and general health in nurses and ultimately promote the quality of care in patients.
    Keywords: Sleep quality, General health, Nurse
  • N. Ghanbarzadeh, M. Nadjafi-Semnani *, A. A. Nadjfai-Semnani, F. Nadjfai-Semnani Pages 855-862
    Background And Objective
    Oxytocin is one of the most common drugs in obstetrics for induction or augmentation of labor. Recent studies show that oxytocin is used in over 50% of women in labor. This study aimed to compare the effect of high and low doses of oxytocin for labor induction on labor outcome.
    Materials And Methods
    This single-blind randomized clinical trial was performed on 120 pregnant women who had indications for labor induction. Patients were randomized into two groups of oxytocin regimen: high dose (6 mU/min، n=60) and low dose (2. 5 mU/min، n=60). The groups were compared in terms of labor duration، type of delivery، and the impacts on maternal and neonatal outcome as well as maternal satisfaction with the labor process. Data were analyzed using independent two-sample t-test for quantitative variables and X2 test for categorical variables.
    Results
    Mean duration of first stage of labor in low-dose and high-dose groups were 189. 21 ± 61. 57 and 125. 72 ± 38. 53 min، respectively (p<0. 001). The level of satisfaction was higher among the high-dose group، so much so that 37 (61. 7%) women in high-dose group versus 17 (28. 3%) in low-dose group were satisfied with their labor (p=0. 002).
    Conclusions
    Regarding the trend in reduction of labor time which may lead to decrease in cesarean rate، it seems that administration of higher doses of oxytocin may lead to shorter duration of active phase of labor without any negative neonatal effects.
    Keywords: Labor induction, Oxytocin, Administration, dosage, Labor outcome
  • M. Izadi *, M.T. Goodarzi, Sh. Soheili, H. Doali Pages 863-870
    Background And Objective
    The accumulating evidence indicates that systemic inflammation is related with obesity and type II diabetes. In the present study، serum adiponectin and insulin sensitivity responses to a short-time exercise test were investigated in type II diabetic patients.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study، fasting level of serum adiponectin، glucose، insulin sensitivity، total cholesterol (TC)، triglyceride (TG) and high density lipoprotein (HDL) were compared in adult males with type 2 diabetic (n= 15، 42. 50±5. 34 year) and none-diabetic (n= 15، 41. 33±4. 26 year) patients. In addition، the responses of these variables to a short-time exercise test were measured in diabetic patients.
    Results
    In diabetic patients، serum adiponectin (5. 33±0. 48 versus 10. 58±0. 83) and insulin sensitivity (0. 48±0. 01 versus 0. 66±0. 02) was lower and glucose (242. 33±19 versus 97. 28±5)، insulin (8. 52±0. 53 versus 6. 14±0. 48) and cholesterol (203. 16±11 versus 135. 65±19) was higher than non-diabetic subjects (p<0. 05). Exercise test led to significant increase in serum adiponectin (5. 33±0. 48 versus 7. 33±0. 67) and significant decrease in glucose (242. 33±19 versus 217. 46±21)، TG/HDL (3. 90±0. 57 versus 3. 57±0. 56)، TC/HDL (4. 29±0. 11 versus 4. 01±0. 12) without changes in insulin sensitivity in diabetic patients.
    Conclusion
    Type 2 diabetic patients have lower adiponectin and insulin sensitivity than non-diabetic subjects. A short- term exercise test increases serum adiponectin in the absence of change in the insulin sensitivity in diabetic patients.
    Keywords: Adiponectin, Insulin sensitivity, Diabetic, Acute exercise